G-X8FECQMXXM

Jacko Brinkman (1967)

Sinds 1993 werkt Jacko, na zijn studie bedrijfskunde, in de hedendaagse kunstwereld. Tot 2018 als directeur van kunstuitleen/galerie Heden in Den Haag en daarna als zakelijk leider van Kunstvereniging Diepenheim. Daarnaast bekleedde hij verschillende bestuursfuncties in de kunstwereld o.a. bij Huize Frankendael en als voorzitter bij Garage Rotterdam. Momenteel is Jacko als bestuurslid nauw betrokken bij Unfair Amsterdam.

Jacko is kunstadviseur van bedrijfscollecties en privé verzamelaars, hij gaat met kunstliefhebbers op pad tijdens zijn Galerie Fietstoers en organiseert samen met Frits pop up verkooptentoonstellingen onder de naam Brinkman & Bergsma.

Frits Bergsma (1968)

Al sinds zijn 19e verzamelt Frits hedendaagse kunst. Na een loopbaan in het bedrijfsleven is Frits sinds 2017 zelfstandig ondernemer in de marketing, communicatie en business development. Frits is lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Fotomuseum, bestuurslid bij de Stichting kunstcollectie KPMG, bestuurslid bij Kunstverein in Amsterdam en bestuurslid bij Billytown in Den Haag.

Samen met Jacko organiseert hij pop-up verkooptentoonstellingen onder de naam Brinkman & Bergsma en zijn samen de oprichters van Art-Island.